Boudoir

Een goeie week geleden heb ik samen met m’n foto-collega Nicky Jacobs een boudoir shoot georganiseerd en gefotografeerd. We hadden een oproep op de model-facebook groep geplaatst. Modellen van dienst waren Charlotte en Riona. De geweldige Sandra zorgde voor de make-up. Nicky mikt zowat op hetzelfde cliënteel en onze smaken stemmen nogal overeen. Onze fotografie stijl verschilt wel wat, maar leunt toch wel tegen elkaar aan.

Als locatie hadden we een geweldige duplex kamer in een B&B. Een kamer waar je volop kon genieten en fotograferen met daglicht….zalig.

Beide modelmeisjes deden het erg goed en ben super tevreden met de resultaten van deze relaxte shoot. Achteraf heb je altijd nog wel wat ideetjes die je had willen uitwerken, maar de tijd is niet oneindig rekbaar.

Lange tijd heb ik een degout gehad om volwassen modellen te fotograferen. Voornamelijk te wijten aan het niet nakomen van afspraken of last minute afmeldingen. Maar de zin is er terug.

Een kleine greep uit de foto’s.

 

 


Het overgrote deel van de foto’s zijn enkel met het omgevingslicht gefotografeerd. Enkel met 1 manuele speedlight op laag vermogen om de ondergaande zon wat aan te vullen. Bij dit soort shoots hou ik van een beperkte scherptediepte en daarom is het shooten met prime objectieven een must. De D700 verdraagt de nikon 50/F1.4 85/F1.8 en 135/F2 bijzonder goed.  Bijna volopen zorgen deze objectieven voor scherpe beelden.

Kijk zeker ook eens op het blog en de website van m’n foto-vriendin Nicky.

 

Comments

comments

1 Comment

  1. by Jeroen on februari 29, 2012  10:09 am

    Mooie reeks! Persoonlijk vind ik hier de kleurenfoto's het best passen. Knap.

Leave a reply