Justin Bieber stinkt en paarden kunnen niet zingen.

Gisteren was dan de CTL (createthatlight) workshop bij Tom gepland. Deze workshop stond al een hele tijd op m’n ’to-do-wish-list’ (voor de rest staat er niet zoveel op eigenlijk).  Deze worskhop had ik al een tijdje geleden gepland en hiervoor nog 5 collega fotografen bij elkaar gezocht. Tom zijn manier van lesgeven kende ik al van squeezethelime en wist dus ongeveer hoe de manier van lesgeven ging zijn en hoe de dag ongeveer zou verlopen.  Het is en blijft een hele trip richting kust. Samenrijden maakte het wel aangenamer. Na Frank M opgepikt te hebben, hier zo’n een kilometer vandaan reden we dan verder naar wommelgem waar we op de carpoolparking Gert en Nicky opgepikt hebben.  Dirk en Pieter zorgden voor hun eigen transport.  Rond half tien arriveerden we op lokatie.

Een warme ontvangst en ook een warme tas koffie zorgden ervoor dat de sfeer al direct aangenaam was.  Tom’s commerciële werk vormt op een of ander manier de rode draad door de workshop. Omgaan met klanten, een opdracht voorbereiden, uitvoeren en afwerken. Of het nu om kinderfotografie gaat of over ‘grote’ modellen, het blijft toepasbaar.  Uit het stukje ‘fotograferen van kinderen’ komt bovenstaande titel (zo ongeveer toch).

Het commerciële werk heeft Fotofolio doen zoeken naar een snelle manier om ‘zijn licht’ te krijgen en daardoor is hij bij de sunbounce produkten uitgekomen.  Ik weet nog, toen hij enkele jaren zijn eerst sunbounce mini zebra gekocht had. ’t Was net voor een meeting die we hadden in Oostende. Hij kon er toen al bijna niet over zwijgen. Nu, nu heeft hij het ‘bounce’ licht helemaal onder controle. 

Ondanks het miezerige weer zijn we na een kort ’theoretisch’ deel, het buiten in de praktijk gaan toepassen. Nessû was model van dienst en heb veel respect voor deze toffe dame. Ze heeft zich gedragen als een professional. Zonder klagen trotseerde ze de kou.

Werken met sunbounces is toch net een iets andere denkpiste dan werken met speedlights op locatie. Maar er zijn zeker een heel aantal voordelen aan verbonden. Een echte bouncer zal ik niet direct worden, maar de combinatie van speedlights met (een) reflektiescherm(en) zie ik wel zitten.

Tegen 15u20 waren de laaste foto’s gemaakt, net voor de regen. Het licht zat al beetje buiten mijn safe-zone en ik zou al naar een speedlight op statief gegrepen hebben. Een sluitertijd van 1/40 bij 2.8 en iso800 is net iets te lang om voor haarscherpe beelden te zorgen.

Rond 16u30 terug naar Limburg vertrokken, met een iets drukker verkeer en om stipt 20u thuis na een geslaagde dag.

Thx everyone.

Comments

comments

No Comments Yet

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

FacebookTwitterPinterest
Click Here

Ik ben Patrick op’t Roodt. Geboren in het jaar 1969. Ik werk als bouwkundig ingenieur en wat begon als een hobby doe ik nu als bijberoep.
Ik hou van tv series zoals ’the walking dead’ en homeland. Maar ook van the simpsons en sponge bob. Mijn muzikale voorkeur is heel breed. Alleen hou ik niet zo van bonkebonke en hardrock muziek. Ik ben geen caféhanger, maar hou wel van een lekker etentje.
Ik ben papa van Yoeri en Lieke. Paly is dan ook samengesteld met de beginletters van m’n gezin.
Fotograferen is niet alleen m’n bijberoep, maar ook m’n creatieve uitlaat. In het begin was het vooral het technische aanleren wat me aansprak, maar fotograferen is niet alleen techniek. Net zoals schilderen niet alleen maar het hanteren van een borstel is.
Mijn fotografievoorkeur gaat uit naar het fotograferen van kinderen. Ik hou van hun spontaniteit en die speelsheid probeer ik dan ook vast te leggen in de foto’s.

Paly.be | fotografie – Patrick op’t Roodt

Indien u een bericht nalaat zal ik je zo snel mogelijk contacteren.
Telefonisch ben ik bereikbaar na kantooruren.

Onderneming met beperkte omzet en vrijstelling van B.T.W. Ond. Nr. 0806.263.505
Rekening nummer: BE93 6528 0618 4967 HBKABE22

Paly.be | fotografieGeensstraat 52
3660 Opglabbeek+32 499/72.26.45
email : paly[at]live.be

Webdesign: paly.be (c)