F*ck you SAMSUNG

Lieve Samsung.

Ongeveer een jaar geleden werd de samsung NX1 aangekondigd. Een veelbelovend toestel en na veel wikken en wegen heb ik dan geïnvesteerd in dit toestel. Omdat ik in jullie geloofde, omdat ik het mogelijk achte dat jullie van jullie camera afdeling een succes konden maken.

Ok, het aantal objectieven beschikbaar met een NX vatting was inderdaad beperkt, maar de lensroadmap zag er veel belovend uit. Bovendien waren de objectieven die wel beschikbaar waren, zo goed als perfect voor mijn fotografie.

Zoals gezegd heb ik behoorlijk wat geïnvesteerd. De NX1 met grip. De 16-50/2.8 50-150/2.8 85/1.4 45/1.8 30/2 12-24/4-5.6 een opzetflits en een nx2000….. Ik was zelfs aan het uitkijken naar een betere backup.

Maar met de geruchten en nu ook de aankondiging dat de cameraafdeling in vele landen wordt teruggetrokken en dan waarschijnlijk ook de aankondiging dat de hele samsung cameraafdeling wordt stopgezet, ben ik kwaad.

Het toestel zal geen slechtere foto’s maken, omdat het niet meer verkocht wordt. Onderdelen zullen nog wel een ruime tijd beschikbaar blijven. Maar tegen welke kostprijs en wat als er iets onherstelbaar stuk geraakt. Dan is het ganse handeltje zo goed als waardeloos.

In elk geval, lieve samsung, YOU SUCK. Ik koop nooit nog iets waar het samsung logo op staat. Ik was aan het uitkijken naar een tablet…dat wordt geen samsung….m’n volgende telefoon….wordt geen samsung….de volgende smart tv wordt geen samsung, hoe goed of hoe interessant jullie product ook moge zijn.

Mochten jullie in de toekomst ooit nog eens een poging wagen in de camera industrie. Niemand, maar dan ook niemand zal jullie geloofwaardig vinden, hoe goed de specificaties ook mogen zijn.

Ik ben in elk geval niet de enigste die er zo over denkt.

 

https://youtube.com/watch?v=5Lwt0uLX2Ok

 

Comments

comments