Kleiner met weinig compromissen.

Steeds vaker, eigenlijk bijna altijd, grijp ik naar m’n olympus µ43 camera. Ik had dit camerasysteem gekocht als een aanvulling op m’n collectie professionele Nikon objectieven en camera’s en flitsers. Aanvulling in de zin van: het is een licht systeem en in een klein rugzakje kan je een camera en 3 objectieven steken en er de ganse dag mee rondwandelen zonder te voelen. Ik had verwacht een kleine toegeving te moeten doen wat betreft beeldkwaliteit, maar in de ettelijke maanden dat ik m’n olympus OM-D gebruik is dit niet het geval geweest.

Ok, bij extreem hoge iso getallen zal de fuji XT of een nikon Df zuiverdere beelden opleveren. Maar voor ‘normale’ iso waarden staat dit toestel z’n mannetje. Het toestel en de meeste µ43 toestellen hebben ‘maar’ 16MP. Ik zie daar niet zo’n probleem in en heb al afdrukken op canvas van 1,5m breed en albumspreads van 90cm afgeleverd met een 6MP basisbestand. Megapixels staan niet gelijk aan beeldkwaliteit.

Intussen heb ik een heel lenzenarsenaal, van 7mm tot 200mm (te vermenigvuldigen met 2 om te kunnen vergelijken met fullframe).

Afgelopen weekend wat kindermodellen gefotografeerd voornamelijk met de 35-200/2.8 maar ook enkele met de super scherpe 60mm macro.

 

Ailizee

Elise

kinderfotografie

Julius

Elise - 60mm macro

Een sessie boeken kan altijd. Mooie herfstkleuren zullen in de komende weken voor een mooie achtergrond zorgen.

Comments

comments

Leave a reply