MK-RC7

Een kleine week geleden heb ik een setje van de nieuwe MK-RC7 besteld en vandaag zijn ze aangekomen. Op het eerste zicht zagen ze eruit als een cloon van de Youngnuo RF-602. Tot op zekere hoogte is het ook zo. De bijgeleverde snoertjes zijn dezelfde, met een drieaderig contact.

Nu, ze zijn niet compatibel met de frequenties van de RF-602.

Positief is dat ze voor de zender 2AAA batterijtjes gebruiken. De RF-602 gebruik hiervoor de zeldzamere CR2 batterij. Ook heeft deze zender een locking mechanisme. De RF-602 transmitter zat bij canon toestellen nogal los. Hier is het netjes opgelost.

Hoewel het in eerste instantie leek alsof er een aan/uit knop op de zender zit, is dit niet zo.

Ook kan je de ontvanger als een remote gebruiken voor je toestel. Uiteraard op grote afstand te bedienen met de zender, maar ook als je zonder batterijen zit, gewoon met het knopje.

15 kanaalsettings, net als bij de RF-602 en het 16 kanaal, om alles te triggeren.

Maar een kleine test met de d70 en een remote sb600@1/4 gaf me de indruk dat ze niet zo stabiel zijn als de RF-602. Enkele flashpops, terwijl het objectief nog aan het scherpstellen was. En dan toch een redelijk aantal misfires.

Als maximum sluitertijd 1/800, niet helemaal stabiel. De RF-602 was stabiel bij de test op 1/800 en liet hogere snelheiden toe, welliswaar met redelijk wat misfires.

Zelfs op kortere afstand en bij een langere sluitertijd van 1/320 waren er wel wat frames die de mist in gingen.

De werkafstand is vergelijkbaar met die van een rf-602.

Comments

comments

1 Comment

  1. Pingback : Trigger en remote set

Leave a reply