Strandfotoshoot

Weeral een tijd geleden dat er hier op m’n blog iets verschenen is.

Vorige week enkele dagen naar de kust geweest en de kans gehad om een strandfotoshoot in te plannen met Jolien en haar nicht Thirza. Jolien zal je nog wel kennen van de balletfoto’s. Denk dat het een jaar of 5 geleden is dat Jolien is begonnen met modellenwerk. In Doel, haar eerste fotoshoot, was met mij.

Nadeel aan een shoot gepland tijdens de vakantie is, dat je beperkt bent met materieel. De grote sunbounce heb ik thuis gelaten enkel de mini was mee. Bovendien stond er behoorlijk wat wind en een stevige assisten of zandzakken ontbraken me. Flitsen met paraplu was ook geen optie. Het omgevingslicht gaf met 1/8000s bij F3,5 iso100, rond 19u. Ik hou van wijdopen fotograferen, zeker met een 85mm. Graag werk ik met tegenlicht of op een zonnige dag in de schaduw. Op het open strand, met tegenlicht (zon boven zee), was dus toch wel buiten m’n comfortzone. Manueel werken is dan de beste optie.

DSC_8181Het beeld dat ik voor ogen had, is me toch gelukt.

Naarmate het later werd, werd ook het licht interessanter. Met de duinen als decor heb ik nog een aantal mooie plaatjes kunnen maken.

DSC_8228-bewerkt

DSC_8273-bewerktDSC_8278-bewerktDSC_8292-bewerktOm zo terug op het strand te eindigen.

DSC_8330-bewerkt

DSC_8346

DSC_8434-bw

Comments

comments

Leave a reply