Sun-Sniper Review

Enkele weken geleden stond er op Twitter en Facebook een oproep om de nieuwe sunsniper te testen. Ik heb me er onmiddellijk op ingeschreven en een tweetal weken geleden kreeg ik van Sunbounce  een mailtje dat ik bij de geselecteerden was.

Vorige week werd dus de sunsniper geleverd.

Over de, met de camera meegeleverde draagriemen heb ik altijd al m’n twijfels gehad. Die draagriemen zijn zowat onbruikbaar als het om draagcomfort aankomt. Ik heb dus lange tijd de optech straps gebruikt die qua draagcomfort veel beter presteren.

Het heeft een tijdje geduur voordat ik overtuigd was van de sniper straps generatie.  Maar ik heb al een tijdje een sunsniper met carabinerkoppeling in m’n bezit.  Het draagcomfort is hoger, de belasting in de nek is lager, zeker met de zwaardere objectieven.

De nieuwe sunsniper heeft een steel & bear koppeling, die volgens de website het draagcomfort nog hoger zou maken de camera/lens combinatie dichter bij het lichaam houdt.  Veel verschil heb ik niet ondervonden met de originele koppeling.

Ik hou eigenlijk  wel van de carabinerkoppeling. Op die manier kan ik meerdere camera’s meenemen met het oogje al op de camera geschroefd en hoef ik enkel de camera aan te haken. Draagriemen, zeker met de stalen draad nemen toch wat plaats in in m’n tas.

Wat ik wel nog altijd mis, is iets wat de rapidstrap riemen en zelfs de chinese Q-straps wel hebben.  En dat is het blokkeringssysteem dat ervoor zorgt dat de strap niet op je rug komt te hangen. Dit zorgt er als het ware voor dat de schouderpad terug op z’n plaats komt te zitten.

Ik fotografeer vrij veel in portretstand en heb bijna altijd een batterijgrip op m’n toestel staan. De  steel & bear komt dan zowat midden in de handpalm te zitten, maar hij is niet te  groot om storend aan te voelen en een goeie grip van het toestel is nog mogelijk.  De klassieke carabiner koppeling is nog iets meer comfortabel wat mij betreft.

De schouderpad met demper is erg comfortabel, maar dat wist ik al van m’n andere sniper. Waarom ze nog geen extra vakje met rits voorzien op het schouderpad blijft me voorlopig een raadsel.  Dit om een reserve geheugenkaartje of batterij in op te bergen.

Voor veel mensen die veel statief werken en hun statiefplaatje ‘bijna’ altijd op hun camare geschroefd hebben gaan met dit systeem meer moeite hebben. Het telkens los schroeven van de strap, gaat voor velen een hinderpaal zijn. Het carabiner systeem in cominatie met de ‘FastenR-T1’ is imo een betere combinatie.

De sunsniper is zeker een aanrader voor mensen die meer draagcomfort zoeken. Maar kijk ook bij de andere aanbieders waar je o.a. een voor vrouwen ontwikkelde versie kan vinden.

Andere reviews:

http://www.verbrugghedavid.be/?p=210

Comments

comments

1 Comment

 1. by david verbrugghe on januari 31, 2011  9:01 pm

  patrick,

  merci voor de link naar mijn blog.
  erg leuke review!

  mvg
  david

Leave a reply