Tafeltennis

M’n zoon Yoeri speelt een paar jaar tafeltennis, sinds de club hier in Opglabbeek ook jeugdspelers heeft. Dit is het tweede jaar dat ze ook competitiewedstrijden spelen.

Gisteren was het een thuiswedstrijd tegen Lommel. Ik ben gaan kijken en natuurlijk m’n fototoestel mee.  Het licht in de ‘sportschuur’ is…slecht.  Het stijle dak zorgt ervoor dat er voldoende hoogte is, maar zorgt er ook voor dat de lampen vrij hoog hangen.  Een aantal kleine raampjes zorgen voor een beetje natuurlijk licht.

Voor de witbalans is het een beetje een hel. Toestel op TL gaf me een kleur die niet echt natuurlijk overkwam en eigenlijk deed de auto-witbalans het vrij goed, er zat wat variatie op, maar redelijk binnen de perken. Hoewel je vrij kort bij het speelveld zit, heb ik toch de 70-200/2.8 gebruikt, bijna vol-open en dat gaf me een sluitertijd die tussen 1/200 en 1/320 zat bij een iso van 2500 tot 3200. Het is beetje kiezen tussen ruis met een iets grotere scherptediepte of iets minder ruis bij een beperkte scherptediepte.  De D700 weet met ruis vrij goed om te gaan.  Stobist flitsen lijkt me ook wel leuk bij deze sport, misschien eens op een oefenwedstrijd.

Oja, ze hebben met 9-1 gewonnen. Proficiat.

Comments

comments

Leave a reply