babyfotografie

Onlangs ben ik de uitdaging van babyfotografie aangegaan. Werken met baby’s van enkele weken oud lag niet in mijn lijn van fotografie, maar sprak me erg aan.  Vooral de babyfotografie van enkele Amerikaanse fotografen spreekt me erg aan.

Wat ik toen nog niet doorhad, is dat die baby’s maar maximaal 2 weken oud zijn en dus nog constant slapen.  Nu, dat neemt niet weg dat de iets oudere baby’s ook foto’s willen.

Om dit wat te oefenen heb ik Kaatje (12weken) en Inora (8weken) voor de lens gehad. Twee schatten van baby’s. Het was weer wennen om zo kleine kinderen vast te nemen. M’n jongste dochter is intussen twaalf en kan je moeilijk nog een baby noemen.

Wat de fotoverlichting betreft, had ik dadelijk een KISS opstelling in gedachten. Keep it Stupid Simple en dan is natuurlijk licht een eerste keus.  Met een erg zonnige dag was dat niet echt een goeie keuze. Dus snel overgeschakeld op flitslicht. Eén strobist-speedlight is voor mij ook available light aangezien ik er altijd wel enkele bij heb. Een grote reflectieparaplu zorgt bij kinderen van die afmetingen voor instant zacht licht. Een dekentje zorgt voor een snelle achtergrond.

Ja, deze tak van de fotografie wil ik nog wel meer doen. Op locatie zorgt dit voor een ontspannen sfeer in een voor de baby vertrouwde omgeving.

 

Comments

comments

Leave a reply