Dit was 2010….

Dit was 2010. Het jaar loopt zo stilaan weer op z’n eind, dus even tijd maken om een terugblik te werpen op 2010.  Dit is het derde jaar dat ik in bijberoep met fotografie bezig ben. Tijdens de eerste maanden van het jaar ben ik bezig geweest met het afwerken van enkele huwelijksreportages van 2009.

Ook de ballet shoot met Jolien was in de start van dit jaar. Deze shoot heeft enkele mooie resultaten opgeleverd, alsook een 3e plaats in de zoom maandwedstrijd. Dit was bovendien een van de weinige tfcd shoots van het jaar. 

De strandshoot met Nessû, tof om te doen. Eigenlijk altijd fijn om de familie Dobre te zien.  Ginger in de studio en met Isa een eerste keer boudoir. Dat was het zowat wat tcd betreft. Oops, ik zou zowaar de shoot met Amber op de Oudsberg vergeten.

Andere afspraken die niet zijn doorgegaan hebben ervoor gezorgd dat ik nog maar weinig modellen fotografeer. Ik kan het niet meer opbrengen om er veel energie in te steken om m’n weekend op te offeren aan “wanabee” modellen.

Ook dit jaar weer een aantal toffe koppels ontmoet waarvan ik de huwelijksfoto’s heb mogen maken. Samen met communiefoto’s is dit hetgene ik het liefst doe. Voor communiefotografie heb ik zelfs een ander domein (springmemories) gelinkt aan m’n paly.be

Over prijzen heb ik ook veel nagedacht en zitten rekenen. Megaan met de ‘concurentie’ in de buurt aan 15/uur doe ik niet. Die prijzen zijn niet doenbaar, maar daar zal hij ook nog wel achterkomen.

In het najaar heb ik dan m’n website vernieuwd. Beetje strakker en meer afgelijnd en gericht naar de dingen die ik wel doen wil. Rond die periode werd dit blog ook genomineerd voor ‘site van het jaar’ in de categorie fotosites. Waarom begrijp ik nog altijd niet zo goed, maar wel tof. Een 10e plaats van de 10 genomineerden vond en vind ik niet zo erg als je ziet wie er nog allemaal genomineerd was. Belgiumdigital heeft in deze categorie gewonnen. Beetje verwacht natuurlijk, met z’n +3.000 actieve leden.

Privé zijn er wat downs geweest die m’n zin in fotografie wat hebben geblust. Mensen die me kennen weten waarover het gaat. Hopenlijk gaat het de komende tijd op relationeel vlak wat beter.

Ook dit jaar een goeie band opgebouwd met de fotocollegas. Hoop dat in 2011 deze  band nog wat beter wordt en dat er wat samenwerkingen uit voort vloeien.

Beginnen doen we in het begin van 2011 met een CTL workshop bij Tom-Fotofolio-Museeuw. Ik kijk er al naar uit.

Comments

comments

Leave a reply