Klasconcert Accordeon

Gisterenavond was het weer klasconcert accordeon. In tegenstelling tot vorige jaren was het geen samenspel met de afdeling harp.  Het gildenhuis in Diepenbeek ken ik nog van de vorige jaren (dacht ik), dus indirect flitsen door tegen de muren te bouncen. Maar in de loop van het jaar heeft men geschilderd. De muren en zelfs de radiatoren zijn purper geschilderd. Bouncen zou een vreemde tint geven en bovendien veel licht opslorpen.

Met twee slechts twee klemmen bij was direct flitsen de enigste oplossing in deze situatie, met beetje het risico dat er wat minder gewenste schaduwen zouden verschijnen.

Zonder flits zou de exif rond 1/60s F4 liggen bij iso 6400.

Deze waarden zijn niet optimaal met een 70-200 ook al is ze gestabiliseerd.

Twee sb600 op 1/4 vermogen en uitgezoomd tot 50mm. Aan elke kant eentje zorgden eigenlijk voor het hoofdlicht. Een sb900 op 1/8 helemaal achter in de zaal zorgde voor een frontale invulling. Getriggerd met de rf-602 zorgde voor een iso van 640 bij F4 en een onbelangrijke sluiter aangezien het omgevingslicht zo goed als helemaal overpowerd werd door het licht van deze opzetflitsjes.

Om een wat grotere scherptediepte te krijgen heb ik soms het diafragma wat dichtgeknepen en hierdoor ook de iso evenredig verhoogd. Door manueel te werken krijg je een erg consistente verlichting van het beeld. Lichte of donkere kleding die veel of weinig in beeld komen vragen evenveel licht iets waar ik cls zou zien variëren.

http://www.flickr.com/photos/24980409@N07/sets/72157629971801838/

Comments

comments

No Comments Yet

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

FacebookTwitterPinterest
Click Here

Ik ben Patrick op’t Roodt. Geboren in het jaar 1969. Ik werk als bouwkundig ingenieur en wat begon als een hobby doe ik nu als bijberoep.
Ik hou van tv series zoals ’the walking dead’ en homeland. Maar ook van the simpsons en sponge bob. Mijn muzikale voorkeur is heel breed. Alleen hou ik niet zo van bonkebonke en hardrock muziek. Ik ben geen caféhanger, maar hou wel van een lekker etentje.
Ik ben papa van Yoeri en Lieke. Paly is dan ook samengesteld met de beginletters van m’n gezin.
Fotograferen is niet alleen m’n bijberoep, maar ook m’n creatieve uitlaat. In het begin was het vooral het technische aanleren wat me aansprak, maar fotograferen is niet alleen techniek. Net zoals schilderen niet alleen maar het hanteren van een borstel is.
Mijn fotografievoorkeur gaat uit naar het fotograferen van kinderen. Ik hou van hun spontaniteit en die speelsheid probeer ik dan ook vast te leggen in de foto’s.

Paly.be | fotografie – Patrick op’t Roodt

Indien u een bericht nalaat zal ik je zo snel mogelijk contacteren.
Telefonisch ben ik bereikbaar na kantooruren.

Onderneming met beperkte omzet en vrijstelling van B.T.W. Ond. Nr. 0806.263.505
Rekening nummer: BE93 6528 0618 4967 HBKABE22

Paly.be | fotografieGeensstraat 52
3660 Opglabbeek+32 499/72.26.45
email : paly[at]live.be

Webdesign: paly.be (c)