Klasconcert Harp & Accordeon

Vorige week woensdag was er het jaarlijkse klasconcert van Harp en Accordeon. Lieke speelde ook haar stukjes als derdejaars.

Het vrij kleine podium werd voor sommige optredens volledig gebruikt waardoor het niet mogelijk was om op het podium een flit te plaatsten. Dit zou een goede lichtverdeling niet ten goede komen, aangezien de mensen die er dichtbij staan, te fel verlicht zouden zijn.
Op andere momenten zou een achtergrondlicht wel wenselijk zijn om een afscheiding te krijgen met de achtergrond.

Om het podium verlicht te krijgen heb ik 3 speedlights gebruikt. Getriggerd met rf-602.

Eentje op full-power heb ik links van het podium aan een sierradiator bevestigd, met een 6AA batterypack. Een tweede rechtsachter op iets meer dan 1/2 power en een derde op 1/4 rechtsvoor gebounced tegen een witte radiator. Deze laatste om iets meer licht te krijgen op de harpspelers die met hun gezicht in de schaduw van de harp kwamen te zitten.

De drie flitsjes heb ik voorzien van een CTO filtertje. Een filter geeft zowat 2/3 lichtopbrengstverlies, maar zorgt voor een betere kleurbalans met het bestaande podiumlicht.

Zonder de flitsertjes zou ik op iso 1600 volopen bij 1/40s moeten werken, met alle bewegingsonscherpte tot gevolg. Met flitsertjes was iso 640 bij F5.6 en 1/100 de normale waarde. Iso 1600 heb ik gebruikt om ook het diafragma wat toe te kunnen knijpen bij de groepen.

’t Was ook een eerste serieuzere test met de nikon D90, die ik als backup gekocht heb. Iso prestaties zijn goed. Ik mis alleen een af-on knopje.

De volledige serie.

Comments

comments

1 Comment

  1. by PoPoL on december 11, 2010  10:47 am

    Prachtige foto's! Schitterende belichting en ongelooflijke scherpte. Chapeau!

Leave a reply