Klasconcert Harp & Accordeon

Vorige week woensdag was er het jaarlijkse klasconcert van Harp en Accordeon. Lieke speelde ook haar stukjes als derdejaars.

Het vrij kleine podium werd voor sommige optredens volledig gebruikt waardoor het niet mogelijk was om op het podium een flit te plaatsten. Dit zou een goede lichtverdeling niet ten goede komen, aangezien de mensen die er dichtbij staan, te fel verlicht zouden zijn.
Op andere momenten zou een achtergrondlicht wel wenselijk zijn om een afscheiding te krijgen met de achtergrond.

Om het podium verlicht te krijgen heb ik 3 speedlights gebruikt. Getriggerd met rf-602.

Eentje op full-power heb ik links van het podium aan een sierradiator bevestigd, met een 6AA batterypack. Een tweede rechtsachter op iets meer dan 1/2 power en een derde op 1/4 rechtsvoor gebounced tegen een witte radiator. Deze laatste om iets meer licht te krijgen op de harpspelers die met hun gezicht in de schaduw van de harp kwamen te zitten.

De drie flitsjes heb ik voorzien van een CTO filtertje. Een filter geeft zowat 2/3 lichtopbrengstverlies, maar zorgt voor een betere kleurbalans met het bestaande podiumlicht.

Zonder de flitsertjes zou ik op iso 1600 volopen bij 1/40s moeten werken, met alle bewegingsonscherpte tot gevolg. Met flitsertjes was iso 640 bij F5.6 en 1/100 de normale waarde. Iso 1600 heb ik gebruikt om ook het diafragma wat toe te kunnen knijpen bij de groepen.

’t Was ook een eerste serieuzere test met de nikon D90, die ik als backup gekocht heb. Iso prestaties zijn goed. Ik mis alleen een af-on knopje.

De volledige serie.

Comments

comments

No Comments Yet

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

FacebookTwitterPinterest
Click Here

Ik ben Patrick op’t Roodt. Geboren in het jaar 1969. Ik werk als bouwkundig ingenieur en wat begon als een hobby doe ik nu als bijberoep.
Ik hou van tv series zoals ’the walking dead’ en homeland. Maar ook van the simpsons en sponge bob. Mijn muzikale voorkeur is heel breed. Alleen hou ik niet zo van bonkebonke en hardrock muziek. Ik ben geen caféhanger, maar hou wel van een lekker etentje.
Ik ben papa van Yoeri en Lieke. Paly is dan ook samengesteld met de beginletters van m’n gezin.
Fotograferen is niet alleen m’n bijberoep, maar ook m’n creatieve uitlaat. In het begin was het vooral het technische aanleren wat me aansprak, maar fotograferen is niet alleen techniek. Net zoals schilderen niet alleen maar het hanteren van een borstel is.
Mijn fotografievoorkeur gaat uit naar het fotograferen van kinderen. Ik hou van hun spontaniteit en die speelsheid probeer ik dan ook vast te leggen in de foto’s.

Paly.be | fotografie – Patrick op’t Roodt

Indien u een bericht nalaat zal ik je zo snel mogelijk contacteren.
Telefonisch ben ik bereikbaar na kantooruren.

Onderneming met beperkte omzet en vrijstelling van B.T.W. Ond. Nr. 0806.263.505
Rekening nummer: BE93 6528 0618 4967 HBKABE22

Paly.be | fotografieGeensstraat 52
3660 Opglabbeek+32 499/72.26.45
email : paly[at]live.be

Webdesign: paly.be (c)