Proclamatie academie Genk – Lx3 test.

Vorige woensdag was er de proclamatie van de muziekacademie. Zowel Yoeri al Lieke waren geslaagd en mochten er hun getuigschrift in ontvangst nemen.

Het licht in het casino van Waterschei is echt niet super. M’n D700 kan deze lichtsituatie goed aan, maar of m’n kleine panasonic lx3 dit ook kon, was nog maar de vraag.

Dat die kleine compactjes een iso van 3200 toelaten wil eigenlijk iets zeggen. M’n oude konica-minolta hybride liet iso 800 als maximale waarde toe. De beeldkwaliteit bij deze iso 800 liet dan nog de wensen over.

Bovenstaande foto’s zijn gemaakt bij een iso waarde van 800. Witbalans manueel ingesteld. De witbalans gaat nogal eens de mist in bij dit soort situaties, ook bij een reflex.  Het lichtsterk objectiefje dat op zo’n lx3  is natuurlijk ook een voordeel, bovendien is het glas ook nog van hoge kwaliteit. De kleine sensor zorgt voor een grote scherptediepte, ook bij een vrij open diafragma. Hierdoor kan de sluitertijd voldoende hoog gehouden worden.  Enigste nadeel van dit toestelletje is de beperkte focuslengte.

 

Comments

comments

Leave a reply