Hooverphonic @ C-mine

Gisterenavond samen met m’n zoon naar de try-out van de tour van Hooverphonic geweest. Deze vond plaats in het C-mine cultuurcentrum. Dit optreden was snel uitverkocht en iedereen was ongeduldig tot de deuren open gingen. Starten deden ze met boomerang uit hun laatste cd ‘reflections’. Maar het waren niet alleen nummers uit hun laatste cd die aan bod kwamen. Ook een aantal bekende liedjes zoals ‘mad about you’ en ‘jacky cane’ kwamen aan bod.

Hoewel de oorspronkelijke versies niet gezongen werden door  Noemie Wolfs waren haar versies erg goed. Goed genoeg om de oorspronkelijke zangeres te vergeten. Ook de versie van Ether was imo geweldig. Ze staat elegant op het podium en vertolkt de liedjes gevoelig.

Veel beweging was er niet van de 6 mannen, maar het is er ook niet de muziek voor. Naast Alex en Raymond was er een drummer, keyboard en twee achtergrondzangers die hun zang combineerden met respectievelijk gitaar en toetsen. Het decor is nog in opbouw, maar je ziet wel waar ze naartoe willen.  Aangezien hun laatste cd opgenomen is in gebouwen met een ‘vergane’ glorie willen ze deze sfeer ook naar het podium brengen. Voorlopig een kastje en een bankje en kast. Het bankje werd gevuld met enkele mensen uit het publiek die als beloning de nieuwe plaat kregen. Ook bij het allerlaatste nummer werd het podium gevuld met mensen uit het publiek.

Het optreden duurde een kleine 100 minuten, die voor mij sneller voorbij leken te gaan.

Hooverphonic @ C-mine

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comments

comments

Leave a reply